Hvad er genvejen til gennemstregning? Her er det

Selvom en gennemstregning streger et ord eller en hel sætning ud, lægger den faktisk vægt på det givne emne. Dette specielle formateringsværktøj er tilgængeligt på tværs af hele Microsoft Office-pakken, men du kan også bruge det med nogle beskedapps og andre teksteditorer.

Hvad er genvejen til gennemstregning? Her er det

Denne artikel fokuserer på gennemstregningsgenveje i Word, Excel og PowerPoint. Derudover vil du finde ud af andre ordformateringseffekter og deres genveje.

Ord

Det er super nemt at anvende gennemstregningseffekten i Word. Vælg et ord eller et stykke tekst, og klik på ikonet for gennemstregning på værktøjslinjen under fanen Hjem.

Men du vil ikke løfte dine hænder fra tastaturet, vel? Hvis det er tilfældet, er der to genveje, der giver dig mulighed for at slå igennem uden at røre musen.

Genvej 1

For en hurtig enkelt gennemstregningseffekt kan du bruge en tastaturkombination til hurtigt at nå resultatet.

På en pc: genvejen er Alt + H + 4. Så du vælger et stykke tekst eller et helt afsnit og trykker på disse taster på dit tastatur.

På en Mac: Tastaturgenvejen er Cmd+Shift+X. Du skal blot fremhæve teksten og udføre tastaturkombinationen for at gennemstrege tekst.

Genvej 1

Når du vil fjerne gennemstregningseffekten, skal du trykke på genvejssekvensen igen, og du vil være i stand til at se den normale tekst.

Genvej 2

Pc'er og Mac'er er vidt forskellige, selvom de kører det samme program. Til trin 2 tager vi dig igennem hver enkelt.

På en pc

Hvis du vil have adgang til flere muligheder, skal du klikke på Ctrl + D på dit tastatur for at få adgang til pop op-vinduet Fonts. Dette vindue viser de aktuelle skrifttypeindstillinger, format, størrelse og stil. Strikethrough er tilgængelig under Effekter, og genvejen til det er Alt + K.

Genvej 2

For hurtigt at opsummere er den anden genvej Ctrl + D og derefter Alt + K. Selvfølgelig skal du først vælge den ønskede tekst eller det ønskede ord. Og mens du er i gang, hvorfor så ikke udforske alle de andre effekter, der er tilgængelige? Her er en hurtig gennemgang sammen med genvejene og funktionerne:

  1. Dobbelt gennemstregning – Alt + L
  2. Hævet skrift – Alt + P
  3. Subscript – Alt + B
  4. Små bogstaver – Alt + M
  5. Store bogstaver – Alt + A
  6. Skjult – Alt + H

Trick: Du behøver ikke at huske alle genvejene. Hvis du ser nærmere efter, er ét bogstav understreget på hver effekts etiket. Det bogstav er det, der skal kombineres med Alt for at udløse effekten.

På en Mac

På en Mac skal du tildele dine tastaturgenveje. Men bare rolig, det er virkelig simpelt!

Åbn et nyt Word-dokument, og klik på Værktøjer på Apple-værktøjslinjen øverst på din computer. Klik derefter på 'Tilpas tastatur'.

Et nyt vindue vises, og du kan klikke på 'Alle kommandoer' i boksen Kategorier og derefter bruge søgelinjen til at indtaste den genvej, du vil oprette (eller ændre).

Indtast den genvej, du gerne vil bruge, og klik på 'Ok' nederst.

PowerPoint

Der er også to metoder til at anvende gennemstregning i PowerPoint. Den første metode behøver ikke rigtig en særlig sektion, da genvejen er standarden til Office-pakken. For at være præcis vælger du tekstboksen i PowerPoint og trykker på Alt + H + 4. Det er vigtigt at bemærke, at denne metode og genvej kun virker på pc.

Bemærk: Du skal vide, at du ikke behøver at trykke på tasterne på samme tid. Tryk først Alt, derefter H og derefter 4 – denne sekvens/tip gælder også for Word.

Mac-brugere skal bruge Kommando+T-genvejen og klikke på 'Strikethrough'-indstillingen eller klikke på Strikethrough-indstillingen i PowerPoints bånd.

Skrifttypedialogboksmetode

Tryk på Ctrl + T (cmd+T på en Mac) for at få adgang til dialogboksen Skrifttype, og på samme måde som med Word skal du trykke på Alt + det tilsvarende bogstav. Gennemstregning er Alt + K, og alle de andre genveje er som beskrevet i det foregående afsnit med en undtagelse. Offset er den funktion, der ikke er tilgængelig i Word, og genvejen til den er Alt + E.

Ekstra genveje: Du kan også trykke på Ctrl + Shift + F eller Ctrl + Shift + P for at få adgang til dialogboksen Skrifttype. Ganske vist er Ctrl + T det enkleste.

Excel

På nuværende tidspunkt er det ikke svært at gætte, at der er to metoder/genveje til at anvende gennemstregning i Excel. Og ja, Excel har sin egen version af Font-dialogboksen, som hedder Formater celler. Så lad os se, hvordan du anvender genvejene.

Simpel genvej

Vælg en eller flere celler, du ønsker at gennemstrege, og tryk på Ctrl + 5. Hvis du vil fjerne gennemstregningen, skal du trykke på genvejen igen eller trykke på Ctrl + Z. Husk, at dette kun er en mulighed for pc-brugere.

Formater celler

Tryk på Ctrl + 1 (Control + 1 for Mac-brugere) for at få adgang til vinduet Formater celler, men glem ikke at vælge de celler, du ønsker at gennemstrege først. Dette vindue er lidt anderledes end i Excel og Word. Den har flere faner, og den du leder efter er Font.

Formater celler

Igen er genvejen til gennemstregning Alt + K, men du får også hævet skrift (Alt + E) og sænket skrift (Alt + B).

Anden software

Hvis du bruger Google Docs, er der mulighed for også at bruge gennemstregning. Vælg teksten, og tryk på Ctrl + Shift + X (Cmd + Shift+ X på en Mac).

Selvom det ikke ligefrem er en gennemstreget genvej, er der også en mulighed for hurtigt at gøre det på beskedapps. Skriv din besked og sæt ~ foran og bagved den tekst, du vil anvende effekten på (uden mellemrum) – for eksempel ~Denne TJ-artikel handler om gennemstregningsgenveje~ – og teksten bliver streget igennem. Dette fungerer på Facebook Messanger, WhatsApp, Slack og nogle andre beskedapps.

Overstrege ordene

Generelt er det bedst kun at bruge gennemstregning, når det er nødvendigt eller i det mindste sparsomt. På denne måde leverer det det rigtige budskab og henleder læserens opmærksomhed på din pointe.

Hvor ofte bruger du gennemstregning? Bruger du det i beskedapps eller Office-dokumenter? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.v