Giver Snapchat den anden bruger besked, hvis du afspiller en historie igen?

Snapchat er en funktionsspækket social medie-app, der fokuserer på midlertidigt indhold. Den oprindelige skaber af det sociale medie "Story", brugere kan uploade små videoer og dele dem med alle deres venner.

Giver Snapchat den anden bruger besked, hvis du afspiller en historie igen?

Log ind på enhver social medie-app i dag, og du vil sandsynligvis se en byge af "historier" fra skabere, venner og andre mennesker, du følger online. Hver enkelt app ejer Facebook, fra deres flagskibs sociale netværk til spin-offs som Messenger, WhatsApp og selvfølgelig Instagram. Google har eksperimenteret med at tilføje historier til YouTube af alle ting, og selv Skype havde lignende historier i flere måneder, før det blev rullet tilbage af Microsoft.

Med så mange apps med denne afledte idé, kan det være svært at huske, at det er Snapchat, der har privilegiet at blive rost med først at skabe og popularisere ideen.

Hvis du har bladret gennem hele din liste over historier i Snapchat, vil du sandsynligvis bemærke, at du i modsætning til en standard Snap bliver præsenteret for en genafspilningsknap på hver historie. Hvis du har brugt Snapchat i årevis, ved du, at appen giver brugerne besked, når nogen afspiller et billede eller en video. Gør Snapchat det samme for historier? Læs videre for at finde ud af det.

Kan du fortælle, om nogen gentager din historie?

Mens du kan se hele listen over, hvem der har set din historie ved at bruge metoden nedenfor, kan du faktisk ikke se, hvor mange gange nogen har set din historie. Det betyder, at du som seer kan se og gense en historie igen og igen og igen uden at skulle bekymre dig om, at nogen kan se, at du har set deres indhold gentagne gange.

Bare husk, at screenshot af en video ændrer, hvordan du bliver set på listen over navne vist ovenfor. Der er et særligt ikon til skærmbilleder, men ikke til at afspille historien.

Du kan se videoen så mange gange, du vil, efter den første visning er fuldstændig uopdaget. Disse historier varer kun i 24 timer, så hvis du virkelig beundrer indholdet, kan det være bedst at sende en besked til skaberen om tilladelse til at tage et screenshot.

Underretter Snapchat brugere, hvis du har set deres historie?

Ja, men ikke direkte. Mens nogle applikationer giver dig fuld tilpasning, når det kommer til at modtage meddelelser, er Snapchat ikke en af ​​dem. Dine meddelelser fungerer kun én vej og én vej, og du sidder fast med enten at slå dem til eller fra. Spørg enhver, der har forsøgt at slå meddelelserne fra for, hvornår nogen begynder at skrive i dit chatvindue - tilpasningen, der åbnes i Snapchat, er mildest talt begrænset.

Så på trods af, at appen for eksempel giver dig besked, når nogen begynder at skrive, indeholder Snapchats menu til at ændre dine notifikationer ikke noget om historier ud over at modtage lejlighedsvise notifikationer, når dine venner poster historier. Du modtager muligvis meddelelser om minder, fødselsdage eller andet indhold, men når det kommer til at modtage meddelelser om, hvem der har set din historie, skal du forvente, at din telefon forbliver stille. Det er en uheldig manglende funktion, en vi håbede, ville til sidst dukke op i appen, men desværre ser det ud til, at vi er uheldige for nu.

Men kan du se, hvem der har set din historie?

Selvom du muligvis ikke er i stand til at modtage meddelelser om, hvem der har set din historie, kan du stadig se, hvem der rent faktisk så den. De sender dig muligvis ikke en notifikation, men Snapchat giver dig mulighed for at se, hvilke af dine følgere der har og ikke har set din historie. Det er en virkelig interessant idé til at få denne type netværk til at føles en smule mere personlig, samtidig med at man ved præcis, hvilke handlinger folk foretager sig, mens de ser din historie.

Selvom du ikke får nogen notifikationer for nogen, der ser din historie to gange, som du vil, når nogen afspiller et direkte snap, vil du modtage en notifikation, når nogen har taget et screenshot af din historie. Lad os tage et kig på, hvordan alt dette gøres.

Fra historieskærmen inde i Snapchat finder du din historie øverst på siden. Du vil bemærke flere små ikoner til højre for din historie, fremhævet med gråt. Tryk på det tredobbelte prikkede lodrette linjeikon yderst til højre på din skærm. Dette vil rulle din historievisning ned og vise dig hvert enkelt billede eller hver video, du har tilføjet til din historie inden for de seneste 24 timer, plus eventuelle billedtekster, du har tilføjet til den historie for at identificere, hvilket billede der er hvilket.

Længst til højre på denne skærm vil du se lilla ikoner i form af øjne plus et tal til venstre. Disse ikoner og tal repræsenterer de personer, der har set din historie (i vores eksempel på et skærmbillede, så 45 personer det første snap, mens 42 personer så det andet).

Det er dog ikke godt nok bare at kende tallene - du skal kende navnene på, hvem der specifikt har eller ikke har set din historie. Snapchat giver dig også mulighed for det. Bare tryk på øje-con fra displayet inde i Stories, som åbner dit foto eller video, der afspilles i baggrunden (hvis det er en video, vil lyden blive slået fra), sammen med en liste over de navne, der har set din historie.

Denne liste er i omvendt kronologisk rækkefølge, hvor toppen af ​​din liste viser dig, hvem der senest har set din historie, og bunden af ​​din liste viser dig, hvem der senest har set din historie. Hvis nogen af ​​dine venner har taget et screenshot af din historie, vil du se et lille screenshot-ikon (to pile krydset med hinanden) ud for deres navn.

Endelig kan du også se denne information inde fra din historie, mens du ser den. Tryk på din historie for at se det visuelle. I bunden af ​​skærmen vil du se en lille pil, der peger op på din skærm. Stryg op på denne pil for at indlæse en fuld visning af navnene. Du kan også stryge ned for at lukke denne skærm.

Tredjeparts løfter

Hvis du laver en hurtig onlinesøgning, er der flere websteder og apps, der lover at vise dig, hvor mange gange en anden bruger har set din Snapchat-historie. Som nævnt ovenfor gemmer virksomheden ikke disse oplysninger og sporer den heller ikke.

Der er altid et vist niveau af sikkerhedstab med tredjepartsapplikationer. Når det kommer til løfter, der simpelthen ikke giver mening, bliver truslerne mod din sikkerhed og privatliv større. De fleste har ikke gode anmeldelser, nogle forsøger at få penge eller private oplysninger, og andre kan forårsage malware.