Sådan slår du overskrivning fra i Google Sheets

Er der noget mere irriterende end en uønsket overtype? Men hvad mange mennesker ikke er klar over, er, at der er en nem løsning på problemet, en der ikke involverer at tænde og slukke din enhed i håb om, at overtypen på magisk vis forsvinder.

Sådan slår du overskrivning fra i Google Sheets

I denne artikel viser vi dig, hvordan du slår overskrivning fra i Google Sheets. Hvad mere er, denne metode virker i de fleste andre programmer, der har denne mulighed.

Hvorfor sker dette?

Det er sket for alle, uanset hvilket program de måtte bruge: Google Sheets, Word, Excel osv. Alt fungerede fint, og så var du pludselig ikke i stand til at redigere dine dokumenter længere. Når du prøver at skrive, begynder du at tilføje ny tekst over den tekst, der allerede var der. Så frustrerende!

Lad os komme direkte til sagen. Selvom du ikke var skyldig, kunne du have gjort noget ved et uheld. Overskrivningsfunktionen aktiveres, når du trykker på Indsæt-tasten. Nu, hvis du har et moderne tastatur, er du måske ikke engang klar over, at du har netop den tast. Det er normalt et sted i nærheden af ​​Backspace-tasten.

I andre tilfælde deler Insert og Print Screen den samme knap, og det kan også være sådan på dit tastatur. Se efter et lille "Ins"-skilt et sted på højre del af dit tastatur, og du burde være i stand til at finde det.

overskriv i google sheets

Hvordan slår man det fra?

Når du ved, hvordan overskrivningstilstanden bliver aktiveret, er det nemt at finde ud af, hvordan du slår det fra. Alt du skal gøre er at trykke på Indsæt-knappen en gang til. Dette er den hurtigste måde at slå overskrivningstilstanden fra i ethvert program. Der er dog et trick, du bør være opmærksom på.

I Word kan du slå det fra ved blot at trykke på knappen Indsæt, uanset hvor din markør måtte være. Det er desværre ikke tilfældet i Google Sheets. Du skal placere markøren i en celle i dit regneark. Derfor, hvis markøren er i formellinjen øverst i dit regneark, vil Indsæt-tasten ikke fungere.

Mange mennesker giver op og klager over, at Indsæt-nøglen ikke virker i Google Sheets. Sandheden er, at de bare ikke vidste, hvordan de skulle aktivere det korrekt. Nu, når du kender dette trick, kan du bruge det selv i andre regnearksprogrammer. De fleste af dem har lignende funktioner, og når du sætter dig ind i en af ​​dem, vil du være i stand til at bruge dem alle.

Det vil ikke slukke

Hvis Indsæt-tasten stadig ikke virker, er den måske deaktiveret. Sådan kontrollerer og aktiverer du det igen:

  1. Klik på Fil.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Avanceret.
  4. Vælg Redigeringsindstillinger.
  5. Marker afkrydsningsfeltet ud for "Brug indsæt-tasten til at kontrollere overskrivningstilstand".

Fortsæt nu og tryk på Indsæt-tasten igen. Denne gang skulle den slå overskrivningstilstand fra.

For at præcisere: "Brug indsæt-tasten til at kontrollere overskrivningstilstand" slår ikke automatisk overskrivningstilstand til eller fra. Det giver dig kun mulighed for at styre denne tilstand ved hjælp af selve Indsæt-tasten.

Men hvis du ikke tror, ​​du får brug for overskrivningstilstand snart, foreslår vi, at du fjerner markeringen af ​​denne mulighed i indstillingerne. På den måde vil du ikke være i stand til at aktivere denne tilstand ved et uheld, mens du skriver. Dette ene lille trick kan spare dig for masser af tid og angst.

slå overskrivning fra i Google Sheets

Bye-bye Overtype

Vi håber, at denne artikel var nyttig, og at du ikke længere vil have problemer med overskrivningstilstanden. Det bedste er, at du også kan bruge denne viden i flere andre programmer. Og hvis du nogensinde har brug for overskrivningstilstanden igen, ved du, hvordan du tænder den.

Har du nogensinde haft brug for at bruge overskrivningstilstand? Var det nyttigt eller distraherende? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.