Sådan slår du lukket billedtekst til eller fra på Plex

Med en medieserver som Plex kan du have alle dine film og tv-shows på en central server, og så piper du dem via internettet direkte til den enhed, du lige nu har med dig.

Sådan slår du lukket billedtekst til eller fra på Plex

Når du slår underteksterne til eller fra, skal du nørkle med indstillingerne, men når du først gør det, bliver det meget nemmere i fremtiden. Du kan endda indstille Plex til at downloade undertekster automatisk, hvis de ikke leveres.

Sortering af dine undertekstindstillinger

Ved at konfigurere Plexs undertekstunderstøttelse korrekt, kan du gøre det, så du ikke behøver at rode rundt med underteksterne til din generelle brug. Sådan får du det til at køre, som du kan lide det:

  1. Sørg for, at din Plex Media Server-applikation kører.
  2. Opret forbindelse til din server i din internetbrowser ved at gå til //app.plex.tv/desktop eller ved at højreklikke på Plex Media Server proceslinjeikonet og derefter klikke på Åbn Plex...
  3. Klik på ikonet Indstillinger i øverste højre hjørne.
  4. Klik på 'Sprog'.
  5. På næste skærmbillede kan du bruge rullemenuerne til at vælge, hvilket sprog du vil have Plex til at levere undertekster og lyd i. Du kan også vælge, om du ønsker, at underteksterne altid skal vises automatisk, eller om du vil have manuel styring over dem.
  6. Klik på Gem ændringer.

    undertekstsprog

  7. Klik derefter på 'Vis avanceret' i øverste højre hjørne.
  8. Klik på 'Afspiller'.

  9. Her kan du ændre, om Plex automatisk vil levere undertekster. Du kan også indstille en præference for undertekster til hørehæmmede, samt bestemme, om du foretrækker tvungne eller ikke-tvungne undertekster.
  10. Klik på Gem ændringer.

Med disse indstillingsændringer på plads, får du automatisk den stil og sprog for undertekster, du ønsker som standard.

lyd- og undertekstindstillinger

Sådan slår du undertekster til eller fra, når du streamer medier

Nu hvor du har sorteret dine indstillinger, vises dine undertekster som standard på hver video, du ser – eller ikke vises på nogen video, alt efter hvad du foretrækker. Men du skal muligvis stadig ændre, om de dukker op til en bestemt film eller tv-serie. Sådan slår du dem til eller fra, når du allerede ser en video:

  1. Begynd at se videoen.
  2. Hvis de øverste og nederste bjælker er forsvundet, skal du flytte markøren for at få dem til at dukke op igen.
  3. Nederst til højre på skærmen skal du klikke på knappen, der ligner en lydmixer, det vil sige tre lodrette streger med prikker på.
  4. Klik på 'Afspilningsindstillinger'.

  5. Dette vil få vist afspilningsindstillingerne. Klik på rullemenuen ved siden af ​​Undertekster for at vælge, hvilket tilgængelige undertekstspor der skal bruges, eller klik på Ingen for at slå dem fra.

Og så enkelt er det. Du bør have de sprog og typer af billedtekster, du ønsker på listen, og at slå dem til eller fra vil kun tage et par klik.

streaming af undertekster

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke undertekstformater understøttes i Plex?

Plex understøtter fem undertekstformater. Formaterne SRT, SMI, SSA, Advanced SubStation Alpha og VTT er alle kompatible med tjenesten. Dette er vigtigt at vide, hvis du har din egen Plex Server og gerne vil indtaste undertekster til dit indhold.

Hvordan slår jeg underteksterne fra på Plex?

Uanset om du bruger mobilversionen af ​​applikationen, en desktop eller endda en set-top-boks, er instruktionerne til undertekster næsten identiske. Alt du skal gøre er at lave en bevægelse på skærmen for at trække menuen frem. Klik på ikonet med tre prikker i nederste højre hjørne, og vælg 'Afspilningsindstillinger'.

Herfra kan du ændre underteksternes sprog til ingen. Der kan være en lille forsinkelse i dit videofeed, men når det dukker op igen, vises dine undertekster ikke længere på skærmen.

Jeg er ked af det, jeg hørte ikke et ord om det

Du er måske ikke altid i en situation, hvor du kan lytte med lyden på, og høretelefoner er ikke altid en mulighed. Lukkede billedtekster og undertekster kan gøre en verden til forskel, uanset om du er hørehæmmet, sidder fast i et højt miljø eller prøver at se et fremmedsproget mesterværk.

Med denne guide bør du nemt kunne indstille dine undertekstindstillinger, lige som du kan lide dem. Hvis du har andre tips og tricks i forbindelse med at få din billedtekst opsat smart, er du velkommen til at dele dem med os i kommentarerne nedenfor.