Sådan tænder du TV med et Amazon Smart-stik

Længe før smarte hjem-gadgets og virtuelle assistenter kom, drømte mange mennesker stadig om den dag, hvor de kunne styre alt inde i deres hjem med lyden af ​​deres stemme. Vi kommer langsomt dertil med flere og flere smarte gadgets, der kommer på markedet hvert år.

Sådan tænder du TV med et Amazon Smart-stik

Amazon Smart Plug er et godt eksempel på en lang liste af smarte husholdningsgadgets, der skal gøre dit liv lettere og hjælpe dig med at spare nogle penge på din elregning. Når det er sagt, kan det virkelig bruges med og til noget? Lad os finde ud af det.

Enheder, der er kompatible med Amazon Smart Plug

Der er mange husholdningsgadgets, der vil fungere med Amazon Smart Plug. Belysningsudstyr, blæsere, audiovisuelt udstyr og meget mere. Men der er også klare begrænsninger.

Selvom du kan bruge et Amazon Smart Plug til at slukke for enheder, vil du opdage, at ikke alle enheder også kan tændes igen. For eksempel kan du ikke starte din pc med Smart-stikket, fordi en pc kræver en strømcyklus, som kun kan udløses af den indbyggede kontakt. Desværre lider mange tv'er af det samme problem.

Og selvom der er visse enheder, som du kan tilføje til en pc's bundkort, som kan forblive aktive og udløse strømcyklussen, når du beder Alexa om at gøre det, kan du ikke installere de samme enheder på dit tv. Hvad betyder det?

amazon

Dette betyder, at i modsætning til de fleste kameraer, pærer, lamper og andet udstyr, vil dit tv sandsynligvis ikke kunne arbejde med et Amazon Smart Plug. Ikke på den måde, du vil have det til i hvert fald. Dette betyder ikke, at Smart-stikket ikke vil være i stand til at afbryde strømmen og slukke for dit tv. Det vil stadig virke.

Enheder, du ikke bør parre med et smart stik

Der er også nogle gadgets, som du måske ikke vil bruge med et Smart Plug. Tænk varmeapparater, AC-enheder, køleskabe, medicinsk udstyr osv.

Amazon Smart Plug er ikke designet til at håndtere elektroniske enheder med et stort strømforbrug. For at undgå overophedning og sprængning af enheden skal du bruge den på lettere udstyr. Desuden er det vigtigt, at du forstår, at dit Smart Plug altid vil være afhængig af en trådløs forbindelse.

Hvis din Wi-Fi pludselig går ned og derefter kommer op igen, kan det resultere i, at de enheder, der er tilsluttet den, starter op igen. Det betyder, at du risikerer en brandfare, hvis du har dit Smart Plug tilsluttet dit varmelegeme.

Du risikerer også at ødelægge maden i dit køleskab, hvis Smart-stikket dør, eller din router går i stykker, mens du er væk, og køleskabet slukker som følge heraf. Så sejt som Smart-stikket er, er det vigtigt at forstå, hvornår og hvor det skal bruges. Der er stadig masser af knæk, der skal løses. Måske om et par år vil der være nok sikkerhedsfunktioner, så du kan bruge et Smart Plug i alle stikkontakter i dit hjem.

smart stik bedst køb photosmart stik bedste køb photosmart stik bedste køb foto

Sådan konfigurerer du dit smartstik

Lad os sige, at dit tv kan starte op uden fysisk strømudkobling. Så kan du bruge et Smart-stik til at tænde og slukke for det efter behag, planlægge tv-tid for børn nemmere, tænde for tv'et for at afskrække røvere, når du tager af sted i et par dage, og så videre.

alexa god morgen billede

For at gøre alt dette skal du først konfigurere og konfigurere Smart Plug fra din smartphone. Sådan gør du:

  1. Sæt Smart-stikket i en stikkontakt med tre ben.
  2. Åbn Alexa-appen på din smartphone.
  3. Vælg Enheder.
  4. Tryk på plus-ikonet.
  5. Vælg indstillingen Tilføj enhed.
  6. Vælg Smart Plug-enheden.
  7. Følg instruktionerne på skærmen for Smart Plug.
  8. Sørg for at give Smart-stikket et passende navn, f.eks. TV, badeværelseslys, lampe, soundbar mv.
  9. Kontroller, om det blå LED-lys blinker på Smart-stikket.

Det er en ret simpel proces, især i betragtning af den intuitive enhedsopsætningsvejledning. Men der er et par ting, du måske ønsker at sætte kryds på din tjekliste, før du konfigurerer din enhed. Først og fremmest skal du kontrollere, om du har den nyeste version af Alexa.

Derefter skal du sørge for, at placeringstjenester og Bluetooth begge er aktiveret på din smartphone.

En anden måde, hvorpå du kan konfigurere Smart-stikket, er ved at scanne stregkoden på bagsiden af ​​enheden. Dette er nogle gange en meget hurtigere proces, men den er muligvis ikke tilgængelig på alle smartphones. Se hvilke muligheder du har på din telefon i enhedens hurtigopsætningsmenu.

Hvis alt går godt, kan du så sige "Alexa, tænd/sluk [Smart Plug-navn]" og styre dine tilsluttede enheder.

Opsætning af en rutine

Smart Plugs er tændte og slukkede enheder. De kan ikke bruges til at skrue op for lyden, øge blæserhastigheden, dæmpe lyset og alt andet i den retning. Men du kan konfigurere dem, så de tænder og slukker baseret på en tidsplan.

  1. Åbn Alexa-appen på din smartphone.
  2. Tryk på hamburgerikonet i øverste venstre hjørne.
  3. Tryk på Rutiner.
  4. Tryk på plus-ikonet.
  5. Tryk på indstillingen Når dette sker.
  6. Gå til tidsplan.
  7. Vælg et tidspunkt.
  8. Vælg funktionen Gentag (valgfrit).
  9. Tryk på Udført.
  10. Gå tilbage til menuen Ny rutine.
  11. Tryk på knappen Tilføj handling.
  12. Vælg Smart Home.
  13. Vælg Kontrolenhed.
  14. Vælg det Smart-stik, du vil binde til denne rutine.
  15. Flyt skyderen til ON.
  16. Tryk på Næste.

Dette kan tage lidt længere tid, men det er så fedt at kunne gøre. Alt efter hvilke gadgets og apparater du har, kan du bruge dit smarte stik til at starte din kaffemaskine, tænde lyset, så du ikke rammer møbler på vej til badeværelset om morgenen og meget mere.

Smart-stik er interessante, men ikke afgørende for en Smart Home-opsætning endnu

I betragtning af alle de fede ting, du kan gøre, og deres strømbesparelsespotentiale, er det ikke en dårlig idé at have et par smarte stik rundt om i huset. Men du skal være realistisk med hensyn til forventninger. Som tidligere nævnt er de kun virkelig nyttige, så længe de enheder, du bruger dem med, kan tændes og slukkes uden at en fysisk knap tænder.

Hvad har din erfaring med Amazon Smart Plugs været? Virkede de som annonceret? Tror du, de har brug for en enklere opsætningsmenu? Ser du dem som must-have smart home gadgets i fremtiden? Eller tror du, at dette bare er endnu et "smart tilbehør", som verden kunne undvære i sin nuværende tilstand? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.